Vraag en aanbod

Heeft u iets te koop of bent u juist op zoek naar iets. Laat het ons weten en wij zetten het op de site, of laat een berichtje achter op deze pagina dan staat het er ook op. 

Als je zelf een bericht plaatst vergeet dan niet om contactgegevens erbij de zetten zodat mensen je kunnen benaderen.

 

Te koop aangeboden:

2 (kleine) goudvink mannen (2020)
3 mannen en 2 poppen Major Putters (groot) (2020)
Alle vogels zijn groot gebracht in een buiten voliere.
Voor prijzen en meer info neem contact op met W. Ploegman tel:070-3274784

31 antwoorden op “Vraag en aanbod”

 1. Ik heb drie jonge zebravinkjes die ik graag kwijt wil omdat het te vol wordt in de kooi.
  Ze gaan nu jagen en het is heel onrustig. Graag iemand die ze gratis wilt ophalen.

 2. Te Koop: overjarige bourkes pop, gele omzoming vleugeldekveren
  zit in afgeschermde buiten volière
  tel: 06-20997105

 3. Wij hebben een kanarie (man) van onze kinderen gekregen met een grote en zijn er blij mee. Hij zingt fantastisch.
  Nu vragen ons af of daar een vrouwtje bij gewenst is en of dan het mannetje niet stopt met zijn mooie gezang.
  we krijgen op onze vraag allerlei verschillende antwoorden en adviezen.

  Bij voorbaat dank,
  met vriendelijke groet Carlo.

  1. Beste Carlo, excuss voor de wat late reactie. Ik krijg helaas geen melding binnen als er nieuwe berichten zijn. Om antwoord te geven op jouw vraag: Een kanarie man voor de zang wordt vaak alleen gehouden, de mate van de zang kan afnemen of zelfs verdwijnen als er een vrouwtje bij komt. Al merk ik daar zelf in mijn volière niks van, de man zingt nog steeds als een kanon. De meningen en ervaringen zijn hier ook heel erg verschillend in. Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd. De 2e donderdag van april hebben we weer een contactavond in wijkgebouw ’t Span in wijk Noordhoven Zoetermeer. Je zou is binnen kunnen lopen en eventueel advies vragen bij een van onze kanarie kwekers.
   Groetjes Anouk

  2. Nee, de man kan rustig alleen blijven zitten. Als je er een popje bij plaatst, zal hij tzt willen paren. Dan zingt hij voordien ook wel.
   Maar het is zeker niet nodig om een pop erij te zetten. of je moet een keer jonge vogels willen hebben

 4. Wij hebben ongeveer 25 kg zangvogelzaad.
  Dit is gratis af te halen in Benthuizen.
  Woensdag 25 september (in de middag) kan het eventueel ook in Zoetermeer.
  Contact opnemen peer email ” frankrosema1@gmail.com

 5. Het vogelvoer heeft een goede bestemming gevonden en is dus niet meer beschikbaar.
  Met vriendelijke groeten Frank Rosema

  1. We zijn op zoek naar een nieuw huis voor onze lieve gele parkiet (mannetje).
   Hij is hier alleen en we gunnen hem vriendjes bij bijv iemand die een volière heeft.

 6. Ik wil een voliere voor tropische vogels gaan bouwen in mijn tuin. Nu ben ik op zoek naar mensen die al een voliere hebben voor tips en advies. Wie wil mij zijn voliere laten zien en advies geven?

  1. Hallo ik ben tinus v veen 35 jaar lid van de vogelvereniging. ik heb zelf ook een volière maar ga een nieuwe bouwen ik heb 50 jaar in de bouw gezeten dus is dit voor mok

 7. Kennelijk hebben jullie dit weekend een tentoonstelling, maar nergens staat waar en wie er welkom zijn. Het contactformulier op deze site werkt ook niet.

  Ik zou dit weekend graag even komen kijken bij jullie.

  Groeten,

  Marco

  1. Hoi marco, excuus voor de late reactie. Heeft u voor mij een email waar ik eventueel naar kan mailen met u voor wat persoonlijke informatie. De tentoonstelling was afgelopen weekend. hopelijk heeft u een kijkje kunnen nemen. vreemd dat het contactformulier niet werkt laatst met uploaden heb ik hem nog getest. Ik zal er gelijk even naar kijken. U kunt ook mij eventueel contacten op emailadres anoukschouten89@hotmail.nl

   Je zou bij mij een kijkje mogen nemen bij mijn volière. mijn volière is gemaakt van plexiglas en een goede polycarbonate dak. Wat voor tropische vogels zou je willen houden? En al gedacht of je de volière van hout of van kunstof wilt gaan maken. Ik heb zelf 2 linker handen en de tijd niet om zelf iets te bouwen dus ik heb een bedrijf het laten bouwen voor me. ik ben 6 jaar geleden naar de vogeltentoonstelling in Zwolle geweest en daar stonden meerdere bedrijven die volières bouwen en daar heb ik er een gekocht. Wat betreft het aanmeldingsformulier; bij mij download hij hem wel. je kan hem per post opsturen naar de secretaris of downloaden, uitprinten, invullen, inscannen en dan via mail toesturen. Ik kan hem je ook per mail toesturen.

   Ik hoor graag van je

   Met vriendleijke groet,
   Anouk Schouten

   1. Beste Rafi,

    Om ringen te bestellen heb je inderdaad een lidmaatschap nodig. je kunt bij ons lid worden door via de site het formulier te downloaden, in te vullen en op te sturen naar de secretaris van de vereniging, gegevens staan erbij vermeld. komt u er niet uit stuur gerust een mail.

    Groetjes Anouk (ringencommissaris)

 8. Hallo vogelvrienden,
  Ik heb een vraag over de volgende situatie; Heb vorig jaar een pop (kanarie) gekocht. Ik had al een man kanarie, en vond het treurig dat hij maar alleen was. Dit voorjaar was er een nestje, waarvan 1 jong is groot gebracht. Leuk om eens mee te maken,en het jong mag hier blijven. Snel daarna ging de pop weer nestmateriaal zoeken, en legde weer eitjes. Aangezien dit uiteraard de natuur is, is het voor mij geen optie om nog meer kanaries te gaan verzorgen. Ik heb de eitjes op aanraden van wat ik las op internet vervangen door nep eitjes. Ze zit inmiddels al 10 dagen op haar nestje te broeden. Hoe nu verder? Het nest weghalen, of geeft ze vanzelf op? Belangrijk om te vertellen is dat ik 2 kooien heb, waarvan in 1 dus het nestje zit. De man overnacht altijd in de andere kooi, aangezien ze altijd de mogelijkheid hebben om vrij te vliegen. Is het een idee om ze tijdelijk maar niet bij elkaar te laten? Kan ik als de pop weer eitjes legt die weghalen? En tot welke periode vh jaar leggen ze eitjes? Ik hoop zo dat ik antwoord krijg, want ik wil het goed doen voor mijn vogels. Alvast reuze bedankt. Anitra vd Erve

 9. Hoi, ik heb 3 mannetjes kanaries over en zoek iemand met een foliere waar ze genoeg ruimte hebben om te vliegen. Ik heb zelf en foliere met 15 kanaries in de achertuin. De 3 mannetjes zingen heel veel en ik vrees dat we straks probleem krijgen met de buren. We hebben al een binnenhok bijgebouwd, maar ze gaan niet naar binnen in de avond.

 10. Ik zoek een kanarie man voor mijn demente vader. Waar kan ik die kopen in de omgeving van Schoonhoven.
  Nan

  1. Hallo Nan, bij ons in de vereniging hebben we kanarie kwekers maar als je in de buurt van Schoonhoven wat zou ik je adviseren te zoeken naar een vogelvereniging bij jullie in de buurt. of wellicht als u makkelijk bent met facebook in de kanarie liefhebbers deze vraag te stellen. zoetermeer-schoonhoven zal denk ik toch al snel 35-40 min rijden zijn denk ik. mocht u dat niet erg vinden hoor ik graag van u dan zoek ik wat contact op met meerdere kanarie kwekers.
   Groetjes Anouk

 11. Goedemorgen, kunt u mij helpen aan een betrouwbaar adres waar ik een jonge kanarie kan aanschaffen? Omgeving Alphen aan den Rijn. Dank u wel!

  1. Hoi kirsten, sorry voor de late reactie. er komen al lange tijd geen meldingen binnen van openstaande berichten. ben je al voorzien van vogels of wil je dat ik er nog even achter heen ga?

  1. Bent u al voorzien? ik zou in de vereniging even moeten rondvragen of er een kweker in onze club zit met rijstvogels. Tip: houd even onze agenda in de gaten als de maatregelen versoepelen dan zou je ook naar een van onze contactavonden kunnen komen en daar aan de leden zelf vragen.

 12. Hallo ik ben op zoek naar een kanarie man jong want heb mij laten vertellen dat dit het beste is en moet je hem dan ook echt pas kopen in augustus of september?
  En hebben jullie een adres van een goede fokker voor mij?

  1. Beste, bent u nog op zoek naar een kanarie? ik zou even binnen de vereniging moeten kijken of er mensen zijn die nog wat hebben zitten maar momenteel is het broedseizoen dus verwacht weinig aanbod. Wat is de situatie dat een jonge man het beste is? Maand zou niet veel uit mogen maken maar als het om de zang gaat is augustus september logisch beredeneerd. meestal februari tm juni kweekseizoen en vogels doen er gemiddeld een half jaar over voor ze zingen. dus vogels die rond februari maart geboren zijn zingen rond augustus/september.

 13. Hallo,
  Wij hebben een zebravink man.
  We zouden er graag een pop erbij willen.
  Is er iemand die 1 over heeft?
  Ik hoor het graag
  Alvast bedankt

  1. Hallo, momenteel is het nog broedseizoen beste is denk ik een afachten. onze leden zetten zelfs soms wat op deze site. of in november onze tentoonstelling bezoeken daar hebben we ook altijd een verkoopklasse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.