De eerste showresultaten van het jaar

De eerste show van het jaar in de provincie Zuid-Holland wordt van oudsher georganiseerd door vogelvereniging ‘Vogelvreugd’ uit Hazerswoude. Dus nu ook weer in 2023. Naast leden van ‘Vogelvreugd’ zijn ook niet-leden welkom om deel te nemen. Zo nemen dit jaar drie van onze clubleden deel: Jos van der Linden met 8 postuurkanaries, Leo Rütgers met 11 kleurkanaries en Martien van Veen met 6 tropische vogels. Ik doe dit jaar voor het eerst aan deze show mee.

 

Door: Leo Rütgers

 

De show vindt plaats in een mooi zaaltje van dorpshuis ‘De Juffrouw’ in Hazerswoude-dorp. Er is voldoende parkeerruimte aanwezig. De stellingen staan mooi ruim opgesteld met voldoende tussenruimte voor bezoekers en deelnemers om de vogels goed te kunnen bekijken. Het inkooien verloopt in een uiterst gemoedelijke en rustige sfeer. In totaal nemen 49 deelnemers deel met in totaal 500 vogels. Na een bakkie koffie ga ik weer huiswaarts.

 

De show gaat vrijdagavond open voor bezoekers en deelnemers en duurt tot zaterdag.

 

Ik ben er weer op zaterdagmiddag samen met mijn vrouw. We zijn natuurlijk benieuwd naar de resultaten van onze clubleden. Nou die zijn niet slecht! Zeker voor Jos niet. Hij is afgelopen jaar lid geworden van onze club, heeft zijn eerste postuurkanaries (Harlekijnen) aangeschaft en doet nu voor het eerst mee aan een vogelshow. En wat denk je? Hij wint met een vogel van 94 punten de kampioensprijs postuurkanaries voor hoofdgroep 4 en een bondsmedaille! Zijn overige vogels worden ook goed gewaardeerd met 88 en 89 punten.

 

 

De vogels van Martien hebben het ook goed gedaan. Hij wint met een Dorn Astrilde wildkleur van 93 punten een 1e prijs hoofdgroep 10. Zijn overige vogels worden ook goed gewaardeerd met 88, 89, 90 en 91 punten.

 

Mijn vogels winnen helaas geen prijs, maar het scheelde niet veel. Drie vogels van 92 punten en vogels van 91, 90 en 89 punten.

 

 

Eens even kijken of ik wat foto’s kan maken. Jos en Martien zijn er (nog) niet, dus zij komen niet op de foto. De prijswinnaar van Jos blijft rustig zitten, maar de prijswinnaar van Martien blijft maar heen en weer springen en wil niet op de foto. Helaas. Nog even een overzichtsfoto en mijn vrouw neemt een fotootje van mij. Het is tijd voor een bakkie en om de mooie catalogus nog eens in te zien. Er worden vele loterijtjes gehouden en het is best wel druk. Een aantal vogelvrienden zijn ook aanwezig en we praten gezellig over de hobby.

 

 

Dan zit de show er op. Het uitkooien verloopt ook weer uiterst gemoedelijke en rustig. Al met al een leuke show om aan mee te doen. De maandag na de show stuurt Martien mij toch nog een foto die hij heeft kunnen maken met daarop de prijsuitreiking aan Jos!