Een boeiende fotopresentatie door Peter Dullaart

Op de clubavond in november verzorgde Peter Dullaart een boeiende presentatie over vele soorten vogels. Peter is in z’n vrije tijd een enthousiast fotograaf van vogels in de vrije natuur en laat anderen graag meegenieten van de vele mooie foto’s die hij heeft gemaakt.

 

Vele vogelliefhebbers kennen Peter ook als keurmeester van tropische vogels en parkieten. Hij is werkzaam als peilmeester bij het waterschap van Schieland en Krimpernerwaard en woont in Bergschenhoek, zo vertelt hij. In die hoedanigheid heeft hij veel met de natuur te maken en brengt hij ook veel tijd in de natuur door. Hierdoor heeft hij in de loop der jaren heel veel vogels kunnen observeren en ze ook kunnen fotograferen. In de zomer of in de winter, het maakt hem niet uit, hij is altijd op pad met de camera. Soms ligt hij plat op de grond verscholen in het riet net zo lang te wachten tot een vogel zich laat zien. Hij heeft de beschikking over een goede fotocamera en diverse mooie (tele)lenzen.

 

Niet alleen maakt hij hele mooie foto’s, hij vertelt ook boeiend over al die verschillende vogels. Hij laat foto’s zien van wel heel veel verschillende vogels. Ongelooflijk, wat een diversiteit bestaat er eigenlijk in onze nabije omgeving.

 

Wat te denken van namen zoals kwak, snor, kneu, paapje, baardmannetje en zo komen er nog meer namen voorbij  waarvan de meeste aanwezigen nooit gehoord hebben. Toch blijken er wel een aantal leden aanwezig te zijn die veel van de getoonde vogels kennen. Peter maakt er bij enkele vogels een soort quiz van: wie weet de naam van de vogel? Eén van de leden roept telkens een naam, maar heeft het elke keer weer mis en wordt door de aanwezige kenners en Peter gecorrigeerd. Hilariteit alom.

 

We leren allemaal van de presentatie!

 

De foto’s zijn op verschillende locaties genomen, waaronder de nieuwe Driemanspolder, rond Bergschenhoek en bij de Rotte Meren. Hij is bijzonder trots dat hij ook foto’s heeft kunnen maken van een aantal zeldzame exemplaren. Bijzonder wat een variatie aan vogels er eigenlijk in onze omgeving te zien is! Het is tamelijk indrukwekkend als we zien hoe roofvogels prooien vangen en daar mee om gaan. We luisteren ademloos naar zijn verhalen. Hij heeft veel kennis van de diverse vogels.

 

Na een presentatie van maar liefst twee uur met daarin een pauze, wordt Peter bedankt met een applaus! Het is een mooie verenigingsavond.