Een bonte schare vogels strijkt neer in buurthuis Noordhove!

Ik zit op de zaterdagochtend van de vogelshow 2022 onder het genot van een kopje koffie te kletsen met Martien, de voorzitter, wanneer hij op een gegeven moment zegt “Dat hebben we toch mooi voor elkaar”. Dat is makkelijk gezegd, maar als je er goed over nadenkt realiseer je je dat er zoveel werk aan het organiseren van de show zit dat je inderdaad trots kunt zijn op het resultaat.

 

Ik heb bewondering voor het bestuur in de nieuwe samenstelling die in hun prille bestaan dit weten te realiseren. “Maar met ‘we’ bedoel ik iedereen die met de organisatie van de show te maken heeft”, zegt Martien. “Leden, de adverteerders, de wijk-vereniging en alle anderen die helpen”. Jazeker, want er komt heel wat bij kijken. Denk daarbij aan de administratieve voorbereidingen, het ophalen van de stellingen, het opbouwen van de show, het voordragen van de vogels, de ontvangst en begeleiding van keurmeesters, het maken van de catalogus, de verzorging van vogels en medewerkers, de bemensing van de verkoopklasse, de organisatie van de loterij, het afbreken van de show en het wegbrengen van het materiaal. En dat hebben we dus met elkaar gedaan. Natuurlijk waren er ook een paar hobbeltjes te nemen, zo vertelt Martien, maar iedereen heeft zijn of haar schouders eronder gezet om van deze show een succes te maken!

 

Prima zo. Voor het eerst na drie jaar zitten mijn vogels weer op een show

Ik denk terug aan de opening van de show gisteravond. Het voelt eigenlijk wel weer vertrouwd na al die jaren.

 

De districtsvoorzitter opent de show. Een aantal mensen worden hierbij in het zonnetje gezet. Hij reikt de NBvV-speld voor 60 jarig lidmaatschap uit aan Chris van Dam, de dames die hun beste beentje voor hebben gezet bij de organisatie van de show krijgen een boeket bloemen en de clubkampioen word bekend gemaakt en krijgt de bijbehorende prijzen uitgereikt. Het is erg gezellig en de sfeer is goed.

 

Na de officiële opening mogen we de zaal in en kunnen we in de mooie catalogus de keurresultaten zien. Ik wil eerst nog wat foto’s nemen van de show omdat ik het idee heb om een verhaaltje over de show op papier te zetten. Het valt mij op hoe prachtig de show is ingericht. Leuk in een bepaalde kerstsfeer zo lijkt het wel. Dennentakken, takken met mooie  felrode besjes en een hoop planten met mooie bloemen. De grote volière is van binnen en buiten goed aangekleed en trekt met de vele vogeltjes erin zeker de aandacht van iedere bezoeker.

 

De show is heel ruim opgezet. De stellingen staan in een goede opstelling en de kooien staan netjes op die stellingen. Op de kooien zijn kaartjes met daarop onder andere aangegeven wie de vogel heeft gekweekt, de naam van de vogel en hoeveel punten de vogel heeft gekregen. Duidelijk! De verkoopklasse is prominent aanwezig. Er zijn rond de 160 vogels op de show.

 

Na de foto’s te hebben genomen en de vogels bewonderd, gaan we wat drinken bij de bar. Goed om te zien dat er zoveel leden met aanhang aanwezig zijn. Er wordt druk over de vogels gepraat. De grote loterij zorgt voor wat reuring en hilariteit. De prijzen zijn mooi en er ontstaat ook een ruilhandel. Sommigen gaan met heel veel prijzen naar huis.

 

Als ik mijn vogels zaterdagmiddag weer kom ophalen, vind ik dat ik een leuke show gehad heb. Ik ga over drie weken meedoen aan de districtsshow van Zuid-Holland met mijn beste vogels. Ik ben benieuwd of  die ook zo goed georganiseerd is!

 

Lid van het eerste uur Chris van Dam ontvangt de NBvV speld voor 60 jaar lidmaatschap!