Succes na 40 jaar wachten!

Vol ongeloof kijkt Lauw Soonius naar het bondskruis dat hem op de opening van de show wordt overhandigd door de voorzitter van het district Zuid-Holland, Lex Kaptein. Hij heeft net de felbegeerde glazen clubtrofee met inscripties ontvangen en nu dus ook nog het bondskruis! Wat is er aan de hand?
Hij kan het nog bijna niet geloven, een droom komt uit. Lauw is voor het eerst in zijn 40-jarige carrière als vogelkweker algemeen kampioen geworden in een vogelshow!

 

Onder luid applaus laat hij op de opening van de show trots de door hem gewonnen prijzen zien aan de aanwezigen. Nog nooit heeft hij zo’n mooie prijs gewonnen. Ja, in eerdere jaren is hij wel eens kampioen tropische vogels geweest en heeft hij diverse keren 2e en 3e prijzen gewonnen, maar dit is toch wel een mijlpaal. De anders zo bescheiden Lauw glundert en wordt door velen gefeliciteerd. Maar eigenlijk zijn de prijzen voor zijn ‘roodsnavel spitsstaartamadine’ die 94 punten heeft gekregen. Nou dat is in ieder geval wel een indrukwekkende naam voor een prijswinnaar, om over het hoge puntenaantal nog maar te zwijgen!

 

Na hem ook gefeliciteerd te hebben spreek ik hem aan, en dan biecht hij op dat hij dit jaar eigenlijk niet zo goed gekweekt heeft als andere jaren. Er zijn wat minder vogels op stok gekomen en daarom had hij dit succes totaal niet verwacht. Maar het is toch gekomen!

 

Inmiddels is hij ook bijgekomen van de keurdag waar hij aanwezig was om de keurresultaten in de computer in te voeren. Want toen hij merkte dat zijn vogel tot aan het laatste toe bij de keurmeesters werd gehouden, dacht hij “het zal toch niet waar zijn …….” en begon zelfs te trillen van spanning!

 

Maar nu, op deze avond, met de prijzen in de hand, loopt hij trots in het rond en is de spanning van hem afgevallen. Het lijkt wel of hij er al aan begint te wennen!

Clubkampioen!

 

“Waar moeten de prijzen dan komen te staan?”, zo vraag ik hem. Hij weet al gelijk een mooi plekje. In de glazen kast in de woonkamer! De kampioen zal na thuiskomt van de show direct weer in zijn mooie grote volière gaan. Daar kan hij weer lekker vliegen en bijkomen van het show-avontuur, samen met de andere vogels die door Lauw zijn ingestuurd. En ik weet zeker dat dat de vogels dan weer lekker vertroeteld zullen worden.

 

De prijswinnaar zal door veel bezoekers van de show worden bekeken en bewonderd, en Lauw zal deze show niet gauw meer vergeten!
Het is je gegund.