Wat een prijzenfestijn!

Het is vrijdagavond 14 januari als de prijsuitreiking van de tentoonstelling 2022 plaatsvind. Het is gezellig druk. We worden bij binnenkomst getrakteerd op een kopje koffie met een plakje cake. Om 20.15 wordt de prijsuitreiking geopend door de tweede voorzitter Chris van Dam.

 

Chris heet de aanwezigen welkom en wenst een ieder het beste voor het nieuwe jaar. Het blijkt dat onze voorzitter in Spanje zit. Dit komt omdat de prijsuitreiking op het laatste moment verplaatst is en hij bij het plannen van zijn reis/vakantie rekening heeft gehouden met de originele datum. Helaas. Maar Chris neemt de honneurs met verve waar.

 

25 jaar lid van de Bond
Hij begint meteen om Rachid Tsouli in het zonnetje te zetten. Rachid is 25 jaar lid van de Bond en krijgt daarom de bondsspeld uitgereikt. Glunderend en onder applaus van de aanwezigen laat hij zich de speld opspelden.

 

De nieuwe website van de vereniging
Daarna staat Chris stil bij de nieuwe website van de vereniging. Deze is zeer enthousiast ontvangen door leden en vogelliefhebbers in den lande. Er zijn heel veel leuke, positieve reacties en complimenten binnengekomen. Er zijn zelfs reacties binnengekomen van andere verenigingen die hun website ook willen gaan veranderen. Asjemenou! Voor het werk dat ik heb verricht om de website te vernieuwen, krijg ik een mooie bos bloemen. Dankjewel, graag gedaan, zo draagt iedereen zijn of haar steentje bij aan de vereniging toch?

 

Welkom Jos
Het nieuwe lid Jos van der Linden wordt voorgesteld en welkom geheten. Hij woont in Stompwijk en heeft Harlekijn kanaries. We wensen hem een prettige tijd bij de vereniging.

 

De prijsuitreiking en de bingo
Dan begint het eerste rondje van de prijsuitreiking. Prijswinnaars worden naar voren gevraagd en krijgen, begeleid met mooie woorden en applaus, hun prijzen in de vorm van medailles uitgereikt.

 

Dan is het tijd voor het bingoteam om in actie te komen. Seija en Riet maken een rondje langs de aanwezigen om bingokaarten te verkopen. In haar enthousiasme knijpt Riet het plastic mandje waarin het geld moet komen kapot. Met een grote knal vliegen de stukken plastic in de rondte. Oeps, er is een ander mandje nodig.

 

Henk neemt plaats aan de tafel waarop het bingoapparaat met de balletjes al klaar staat. Hij wacht geduldig op een seintje van de dames om te beginnen met het draaien. De dames hebben het echter druk met de verkoop van de bingokaarten. Ze doen het goed want er worden veel kaarten verkocht en bij sommigen ligt de tafel vol met bingokaarten. Niet iedereen heeft een pen bij zich heeft, maar het bingoteam is goed voorbereid en heeft een groot aantal viltstiften bij zich. Dan wordt het seintje gegeven: de bingo kan beginnen!

 

Nadat Henk duidelijk heeft gemaakt dat de vier hoeken afgekruist moeten worden, zet hij zich in beweging en draait hard aan de zwengel van het bingoapparaat. Het apparaat maakt enorm veel herrie en lijkt uit elkaar te vallen, sommigen kijken verschrikt op. Maar dat hoort zo, aldus Henk, en hij leest het eerste nummertje op.

 

Even later krijgt Henk van sommigen de schuld dat het lang duurt voordat ze hun eerste nummertjes kunnen afkruisen, maar hij draait onverschrokken door en laat zich door niemand van de wijs brengen. Slechts één keer vergist hij zich in het opnoemen van een nummertje.

 

Dan moeten bovenste en onderste rij afgekruist worden. Het is voor sommigen toch even wennen want er wordt “ja” geroepen nadat alleen de onderste rij is afgekruist. Na een “sorry verkeerd begrepen”, blijkt deze persoon even later toch de bovenste en onderste rij te kunnen afkruisen. Trots neemt hij zijn prijs in ontvangst.

 

Nadat ook de volle kaart is afgekruist, is het opnieuw tijd voor een rondje prijsuitreiking. Ook nu worden prijswinnaars en winnaressen naar voren gevraagd en krijgen, opnieuw begeleid met mooie woorden en applaus, hun gewonnen prijzen uitgereikt. Ditmaal door Louw Soonius want nu krijgt Chris immers zijn prijs.

 

De dames ondertussen maken een aantal rondjes met een grote schaal met lekkernijen erop. Wij mogen pakken zoveel we willen. Ook worden we getrakteerd op een consumptie. Klasse!

 

Dan volgt het tweede rondje bingo. Alles lijkt gladjes te verlopen tot dat de volle kaart in zicht komt. Nu wordt Henk door sommigen verdacht van het achterhouden van nummertjes. Maar zij vergissen zich, Henk is goudeerlijk.

 

Ten slotte het derde en laatste rondje prijsuitreiking door Chris. Het is leuk om te zien hoe Mirjam haar prijs door haar vader krijgt uitgereikt!

 

Als laatste komt Louw Soonius aan de beurt. Hij krijgt als clubkampioen de enorm grote wisselbeker uitgereikt. En als ik me niet vergis maakt hij zelfs een dansje met de grote beker. Hij is er blij mee.

 

Verloting

Als extraatje na elke bingoronde wordt een verloting gehouden. Je schrijft je naam achterop je gebruikte bingokaart(en) en levert die in bij het bingoteam die de kaarten in een grote emmer stoppen. Daaruit worden een aantal prijswinnaars getrokken. Leuk hoor, heb ik nog niet eerder meegemaakt. En hé, ik win ook een prijsje.

 

Loterijtje

Het kan niet op. We krijgen alweer de kans om prijzen te winnen. We kunnen voor een prikkie loten kopen. Nou ja, wel per vijf loten tegelijk. De tafel met loterijprijzen ziet er aantrekkelijk uit, dus er worden veel loten verkocht. Helaas voor ons komen zowat alle prijzen terecht bij ons nieuwe lid. Maar hij is sportief en zegt “Ik neem niets mee naar huis” waarop de prijzen weer opnieuw verloot worden. Dit keer komen ze goed verdeeld terecht.

 

Afsluiting

Dan is de feestelijke prijsuitreikingsavond ten einde gekomen. Chris bedankt ieder voor hun aanwezigheid en hoopt ons te zien op de komende jaarvergadering alwaar een aantal belangrijke besluiten genomen dienen te worden. Het was een geslaagde avond!